Страви

Готуємо страву з самого популярного сезонного овоча. Кабачок фарширований.

Автори всіх кулінарних каналів Дзена зараз навперебій публікують рецепти з кабачків, самого напевно популярного сезонного овоча. Чому б і мені не внести свою маленьку лепту.

Варіантів приготування цього овоча існує безліч. Самий напевно популярний це – фарширований кабачок човник. Я прочитав купу варіацій рецептів цієї страви, і все одно зробив все по своєму. Наведений нижче рецепт це – моя імпровізація, збірна солянка з усіх прочитаних рецептів.

Поїхали

На 4 порції цієї страви знадобиться:

  • 2 кабачка
  • Сир – 250 грам.
  • Курячі стегенця – 1 кг
  • Помідори – 3 – 4 шт.
  • Цибуля
  • Часник
  • Сіль, спеції.
  • Масло вершкове.

1. Для початку потрібно розрізати кабачки вздовж і вийняти всю м’якоть. Найзручніше це робити столовою ложкою. Не треба дуже старатися, товщина стінок повинна становити приблизно сантиметр, інакше кабачок розповзеться під час запікання. Далі підготовлені човники відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, хвилин на 15 – 20.

2. Зрізаємо з кісток м’ясо і нарізаємо на маленькі шматочки.

Кабачки краще брати маленькі, з нерозвиненими насінням.

3. М’якоть кабачків так само нарізаємо невеликим кубиком.

Вершкове масло ніколи не буде зайвим.

4. Починаємо готувати начинку для човників. Для початку потрібно обсмажити курку. Після того як м’ясо придбало золотисту скоринку, слід додати м’якоть кабачків і дрібно нарізаний часник. Смажимо до готовності, закривати кришкою не слід, кабачки виділять багато рідини, і начинка буде занадто рідкою. Без кришки зайва вода просто випарується. В кінці додаємо трохи вершкового масла, так буде ще смачніше.

Гауда відмінно підійде для цього рецепта.

5. В окремій сковороді обсмажуємо цибулю і додаємо до начинки. Після того як вся маса трохи охолоне, потрібно змішаємо її з натертим сиром. Трохи сиру залишимо, посиплемо їм наше блюдо зверху, перед запіканням. Не забуваємо посолити і додати улюблених спецій.

Човники перед заповненням потрібно посолити.

6. Заповнюємо човники підготовленою начинкою.

7. Зверху викладаємо скибочки помідорів.

8. І посипаємо все залишками сиру. Аналогічно робимо і з іншими кабачками.

Так як, всі інгредієнти страви вже піддалися термічній обробці, запікання протягом хвилин 10 – 15 в духовці при 200 градусах буде достатньо.

Такий результат вийшов у мене, виглядає, на мою думку, апетитно.

Начинка вийшла вдалою і дуже смачною. Хоча з таким набором продуктів, напевно важко приготувати щось неїстівне.

І чомусь, у смаку відчуваються гриби, хоча їх у складі немає. Це поєднання смаків мені дуже сподобалося, наступного разу обов’язково додам в начинку гриби.