Страви

Експеримент. Стануть яйця смачніше після 2 годин варіння.

Для експерименту я взяв 4 курячих яйця. Два з них я буду варити 10 хвилин(круто), решта 2 буду кип’ятити дві години. Дуже цікаво, що ж вийде у результаті.

Це яйця, які варилися 10 хвилин. Жовток злегка посірів зовні. Яйця від шкаралупи очищалися погано, незважаючи на те що після варіння вони лежали 2 години в крижаній воді.

А це яйце яке я варив 2 години. Білок став кремового кольору, жовток став зовні зовсім сірим. Чистяться дуже легко, плівка під шкаралупою стала дуже щільною.

Так, яйця які варилися 2 години дійсно стали смачніше. Смак і запах став більш насиченим. Жовток смаком схожий на жовток з пережареної яєчні глазуньи. Кожен напевно хоч раз забував про яєчню на плиті, і жовток схоплювався повністю, так от смак один в один. Я думав що білок стане абсолютно гумовим, але ні, по консистенції він не особливо відрізняється від білка яйця звареного звичайним способом. Та й очищаються від шкаралупи вони набагато легше.

Загалом, цей спосіб варіння яєць я візьму собі на замітку. Клопоту він не доставляє особливих, потрібно лише стежити зрідка за рівнем води в каструлі. Думаю, особливо актуальним цей спосіб приготування буде на Великдень, в наступному році буду варити яйця саме так.
На цьому все, спасибі, що дочитали до кінця!